VAGA EDUCACIÓ 25 i 26 gener 2023

El 25 i el 26 de gener de 2023 hi ha una VAGA D’EDUCACIÓ per reclamar millores. Està convocada principalment pels següents sindicats: CGT, USTEC i CCOO. Juntament també està convocada una VAGA DE SANITAT.

Segons la notícia de Beteve els SERVEIS MÍNIMS SERÀN: El Departament d’Empresa i Treball ha establert que durant els dies de vaga s’haurà de garantir la presència duna persona de l’equip directiu i una persona docent per cada tres aules a totes les escoles i instituts.

25 de gener. BARCELONA.MANIFESTACIÓ. 11h Plaça Sant Jaume fins al Parlament.

26 de gener. BARCELONA. MANIFESTACIÓ. 12h. Concentració al Departament d’Educació.

 RAONS de la vaga principlament:

La inversió pública en educació és molt baixa.

No es redueixen ràtios,

El procés d’estabilització del personal docent i educatiu (concurs de mèrits i oposicions light) insuficient 

No han estat escoltades cap ni una de les reivindicacions del Personal d’Atenció Educativa (PAE):  estabilització de totes les treballadores, augment de places i equips PAE,  nomenaments transparents, garantir cobrir totes les substitucions, reconeixement de les seves funcions, etc.

5 anys després de la publicació del Decret d’inclusiva no s’ha assolit un sistema educatiu més inclusiu per la manca de recursos invertits.