Refugis climàtics d’hivern

Us transcrivim aquesta informació de la web de l’Ajuntament:

Davant la previsió del descens de les temperatures, la xarxa de refugis climàtics del Districte ofereix un total de 13 espais per fer front a la caiguda del mercuri.

Els refugis climàtics són diferents equipaments municipals i espais públics que, tot i tenir altres usos, poden ser utilitzats, especialment per persones vulnerables, com a lloc on refugiar-se davant del descens de les temperatures. Es tracta de biblioteques, complexos esportius, museus o espais ambientals que proveiran confort tèrmic als usuaris.

Aquest hivern la xarxa disposarà d’un total de 134 refugis climàtics13 dels quals són a l’Eixample:

Centre Cívic Cotxeres Borrell
Biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver
Centre Cívic Casa Golferichs
Biblioteca Joan Miró
Biblioteca Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles
Espai de Gent Gran Maria Aurèlia Capmany
Centre Cultural La Casa Elizalde
Biblioteca Sofia Barat
Casal de Gent Gran Carlit
Ateneu el Poblet
Centre Esportiu Municipal Sagrada Família
Casal de Barri Transformadors
Biblioteca Fort Pienc

Un refugi a menys de 5 minuts

L’habilitació dels refugis durant la temporada de fred és una iniciativa que complementa la implementació en els darrers tres anys de la xarxa de refugis climàtics durant els mesos d’estiu.

Actualment s’està treballant per ampliar el nombre d’equipaments que formen part d’aquesta xarxa i augmentar així el grau de cobertura perquè en un futur proper el 100% de la població pugui disposar d’un espai d’aquestes característiques a menys de 5 minuts.

També es preveu millorar el confort i la qualitat dels serveis que ofereixen aquests espais, així com les accions de difusió i comunicació per donar a conèixer aquesta xarxa a la ciutadania.

L’objectiu és aconseguir que veïns i veïnes tinguin accés a una xarxa d’espais per protegir-se de les temperatures extremes, tant de calor com de fred, durant tot l’any.

Es pot consultar més informació al web de la Xarxa de Refugis Climàtics.

Com és un refugi climàtic?

  • Poden ser interiors o exteriors: els interiors estan actius durant tot l’any tant per fer front a la calor com al fred. Els exteriors s’activen només del 15 de juny al 15 de setembre.
  • Proporcionen confort tèrmic a la població, mentre mantenen altres usos o funcionalitats.
  • Als espais interiors es recomana mantenir una temperatura de consigna de 27 ºC durant l’estiu i de 19 ºC durant l’hivern.
  • Estan especialment dirigits a persones vulnerables a la calor i al fred (nadons, persones de més de 75 anys, malalts crònics i persones amb menys recursos).
  • Han de tenir una bona accessibilitat, proporcionar àrees de descans confortables i aigua gratuïta i ser segurs.
  • Estan identificats amb un vinil identificatiu a l’entrada.