Tallers tecnològics

Us transcrivim la informació de les Biblioteques de la Diputació on fan tallers tecnològics gratuïts.

Cursos Digitals #estàsON

Torna una nova edició dels tallers digitals #estàsON.
Biblioteques de Barcelona i Barcelona Activa ofereixen una programació que té com a objectiu fomentar l’interès per la ciència i la tecnologia en els nens i joves d’entre 6 i 12 anys.

TALLERS PER A INFANTS DE 6 A 8 ANYS

Creem i juguem amb propulsió
Comprendrem diferents mecanismes de propulsió a través de reptes amb què els participants hauran de propulsar coets amb diferents formes i metodologies. Finalment crearem el nostre propi vehicle autopropulsat amb materials senzills, que servirà per fer el joc final i que ens podrem emportar a casa.
Cal inscripció prèvia

Experimentem amb l’aerodinàmica
Aprendrem el concepte de l’aerodinàmica a través de diferents exemples com els avions o els ocells i crearem el nostre propi avió perfecte aerodinàmicament. Finalment construirem una maqueta amb un ventilador i un tub on els infants, a través de diferents tipus de material, hauran de crear una maqueta que voli dins el tub d’aire.
Cal inscripció prèvia

Les lleis de la física: com ens movem?
Aprendrem lleis de la física bàsica utilitzant el mètode científic. Mitjançant reptes per grups crearem estructures amb diferents materials per entendre què és la inèrcia, farem experiments per descobrir que cada acció té una reacció i utilitzarem diferents objectes i dinàmiques participatives per comprovar com estan relacionades la massa, la força i l’acceleració.
Cal inscripció prèvia

TALLERS PER A INFANTS DE 9 A 12 ANYS

Aprenem sobre la llum i la seva energia
Farem diferents experiments i dinàmiques participatives per entendre com és la llum i de què es compon la llum solar. Farem experiments sobre l’energia relacionats amb la llum infraroja, la llum visible i la llum ultraviolada. Experimentarem amb la fotoluminescència i els participants s’emportaran una polsera que canvia de color quan s’irradia amb aquesta llum. 
Cal inscripció prèvia

Biomedicina forense BCNegra
A partir d’una historia sobre un misteriós assassinat, estudiarem l’ADN com a eina per resoldre el crim. Farem diversos experiments científics i tecnològics que ens permetran entendre millor l’ADN i fins i tot visualitzar-lo.
Cal inscripció prèvia

Ciència i dona
Durant la història de la humanitat només els homes han tingut el privilegi de ser reconeguts en el món de la ciència, però en aquesta activitat descobrirem que no es així, que les dones hi tenen un paper importantíssim. Coneixerem dones científiques i els seus descobriments.
Cal inscripció prèvia

Programem i dissenyem un joc en equip
A través de blue-bots els participants hauran de resoldre uns reptes ludificats. Després ells mateixos crearan el seu joc per grups i jugaran amb els blue-bots com a fitxes. Aquests blue-bots es programaran amb tauletes utilitzant un programa específic!
Cal inscripció prèvia

Recordeu que per a inscriure’s als cursos cal tenir el carnet de Biblioteques de Barcelona. Places limitades.
Les inscripcions també es poden fer a la mateixa biblioteca.
Segueix i comenta aquests tallers amb l’etiqueta #estàsON.