Suport a la Patrícia i al seu fill

D’aquí a poc es vol produir un desnonament a una mare de l’escola Ferran Sunyer i al seu fill de 7 anys. Per això l’Escola i l’AFA us en fem difusió!

DILLLUNS 13 DE JUNY

al c/Viladomat 14

La Patrícia porta des del 2005 vivint a aquest pis, des de fa set anys amb el seu fill que l’abril del 2021 va ser diagnosticat d’una malaltia crònica i depenent. Pel simple fet de demanar-se la baixa per atendre’l, van fer fora a la Patrícia de la feina. 

Llavors va començar el procediment contra el seu pare per impagament del lloguer, i al febrer d’aquest any va arribar la primera ordre de desnonament. El que passa és que el pare de la Patrícia ja no hi viu a aquest pis, i aquí comencen les coses més estranyes. Malgrat presentar tota la documentació i comparèixer a jutjats se li ha negat el dret a la defensa durant molt temps, que no li han volgut donar una advocada d’ofici. No s’ha aturat en cap moment el procés tot i haver acreditat: – L’informe de vulnerabilitat. – La malaltia del seu fill. – Que no hi ha alternativa habitacional. En alguns casos, informació desestimada per la secretaria judicial.

La propietat, per altra banda, coneix molt bé la situació de la Patrícia i aprofita de la conjuntura. Es neguen a qualsevol mena de negociació d’un lloguer social o a ajornar el desnonament. Amb aquestes el dia 13 de maig vam aconseguir aturar el primer desnonament a porta.   Des de serveis socials han estat molt temps negant-li l’informe de vulnerabilitat. L’únic que ofereixen és una pensió (no gens adaptada a la malaltia del seu fill) mentre li recomanen que entregui les claus i es reincorpori al mercat laboral. La Patrícia és un exemple de lluita i ho té clar: no marxarà de casa fins que no tingui una alternativa digna.

Per això dilluns que ve hem de ser moltes persones i aturar el desnonament!

Per a més informació segueix el twitter de Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample : https://twitter.com/XHabitatgEE/status/1533870038872121351?t=0nMoV9rCzZv0Myw_9zHO8g&s=09