Hola famílies, us contínuem informant sobre la situació de les TEEIs:

Hola famílies, us contínuem informant sobre la situació de les TEEIs:

«Com bé ja sabeu, hi ha escoles que actualment encara no compten amb la figura de TEEI (Tècniques Especialistes en Educació Infantil). Es calcula que el sistema educatiu actual té la necessitat de 1800 places TEEI per a totes les escoles públiques catalanes (actualment en som 883) i incomprensiblement el Departament d’Educació ha publicat una convocatòria de 756 places, després de 15 anys d’incertesa per la manca de voluntat del Govern de publicar oposicions de TEEI. Per tot això, creiem que cal fer pressió al Departament d’Educació perquè augmenti el nombre de places per a aquesta convocatòria i sol·lucioni dos problemes que té actualment sobre la taula. Per una banda l’estabilització laboral de les actuals interines TEEI i per l’altra la possibilitat que totes les escoles públiques catalanes gaudeixin d’un reforç tant necessari a les aules de P3.»

Les TEEI fa molts anys que treballem al Departament d’Educació. Concretament, la nostra plaça es va crear el curs 2004-2005 per a donar resposta a la necessitat educativa que es produïa a les aules de P3 de les escoles públiques catalanes. Portem molts anys donant suport a les aules de P3, treballant colze a colze amb les mestres tutores, participant en l’elaboració de material didàctic i en l’observació del procés d’aprenentatge de l’alumnat per a la posterior avaluació. A més d’atendre’ls en les seves necessitats i acompanyar-los en el desenvolupament de l’autonomia personal.

Les treballadores TEEI de Catalunya som educadores de referència per l’alumnat, les famílies i el personal docent. Moltes de nosaltres fa més de deu anys que treballem a la mateixa escola sabem que som una figura que s’ha valorat molt positivament per al reforç de les aules de P3.

En aquests moments ens trobem davant una situació completament injusta, que ens pot deixar a moltes de nosaltres al carrer després de quinze anys treballant al Departament d’Educació, tot i haver demostrat la nostra vàlua durant tots aquests anys. Durant tot aquest temps no se’ns ha donat l’oportunitat d’estabilitzar el nostre lloc de treball, tal com permet l’Article 70 de l’EBEP (Estatut Bàsic de l’Empleat Públic) que especifica que “l’execució de l’oferta d’ocupació pública o instrument similar s’ha de desenvolupar dins del termini improrrogable de 3 anys”. A més, la Directiva 1999/70/CE de la Unió Europea prohibeix aquests abusos en la contractació temporal successiva. El Govern de la Generalitat ha publicat una convocatòria d’oposicions de TEEI amb una oferta de places molt inferior a la necessitat estructural del sistema educatiu, i sense garanties de consolidació del lloc de treball (Acord de Govern 48/2017, de 18 d’abril i Acord de Govern 156/2018, de 20 de desembre).

Per tot això demanem al Departament d’Educació i al seu màxim representant, l’Hble.Conseller Josep Bargalló que reconsideri aquesta convocatòria i que atengui a les necessitats tant de les treballadores com de totes les escoles públiques catalanes. EL SISTEMA EDUCATIU PÚBLIC CATALÀ NECESSITA UNA TEEI PER CADA AULA DE P3!”

Signat per: PLATAFORMA D’INTERINES TEEI (TÈCNIQUES ESPECIALISTES EN EDUCACIÓ INFANTIL) DE CATALUNYA”. https://twitter.com/interinesteei