EXCURSIÓ A LA MOLA

Benvolgudes famílies!

Arriba la segona sortida del curs 2017-2018 del Grup de Senderisme Xino-Xano Ferran Sunyer.

Data: diumenge 18 de març.

Hora de trobada: 10:00h

Lloc trobada: Matadepera (aparcament del Camí dels Monjos)

Hora de tornada (aprox.): 18:30h

Distància del recorregut: circuit de 8km

Temps estimat: 4h de caminada

Dificultat: Moderada

Mitjà de transport: cotxe particular o transport públic (tren + autobús).

 

 

El proper diumenge 18 de març, el Grup de Senderisme Xino-Xano Ferran Sunyer us proposa una excursió fins al cim de la Mola (1.104 m), al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Es tracta d’una bonica ruta circular, que s’inicia a la vila de Matadepera, i que ens portarà fins al punt més alt del Parc Natural, on es troba el Monestir romànic de Sant Llorenç de Munt, actualment reconvertit en museu-restaurant, i des d’on podrem gaudir d’unes vistes impressionants de tota la comarca.

L’excursió començarà a Matadepera, a l’anomenat pàrquing del Camí dels Monjos, des d’on surt la ruta d’ascens a la Mola, anomenada precisament Camí dels Monjos, i que sol ser la més directa i ràpida per accedir-hi. Es tracta d’un recorregut costerut, que ens porta de dret al cim, però això sí, gaudint d’unes vistes espectaculars, al llarg de tot el trajecte. Un cop al cim, dinarem tots plegats, i gaudirem d’una merescuda estona de jocs i converses. El descens el farem enfilant de nou el Camí dels Monjos de baixada.

Aquesta és una excursió accessible per a petits i grans, sempre que tingueu en compte que es tracta d’un cim, i que per tant és una ruta costeruda que té una certa exigència, però que no suposa cap problema per aquells que estigueu habituats a caminar per la muntanya.

 

COM ARRIBAR-HI:

Transport públic:

FGC Línia S1 (direcció Terrassa).

Sortida: 8.20h (estació de Pl. Catalunya) – Arribada a Terrassa: 9.06h. Caminar 1 minut fins a l’Estació Nord d’autobusos.

BUS TGO (Transports Generals d’Olesa)  M8A-Línia Terrassa-Matadepera (pça de la Mola) Tel. 937 780 088  – http://www.tgo.net/index.php/horaris

Sortida: 9.12h – Arribada a Matadepera 9.42h (Parada Plaça de la Mola).

Aquí s’ha de caminar bastant per arribar fins al punt de sortida de l’excursió. Així doncs les famílies que decidiu venir en transport públic, feu-nos-ho saber perquè us vindríem a recollir a la parada del bus de Matadepera.

Tornada: Surten busos de Matadepera a Terrassa a les 17.13h i 18.13h. Un cop a Terrassa, el S1 a Barcelona surten a les 17.34h i 18.34h.

 

Cotxe:

Autopista C-58 (Barcelona-Terrassa-Manresa): Sortida Terrassa Nord-Matadepera, on enllaçarem amb la B40. Seguir les indicacions Matadepera o Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Un cop arribats a la carretera que porta a Matadepera trobarem una primera rotonda, NO hem d’agafar el desviament cap al centre de Matadepera, seguim rectes. Trobarem una segona rotonda, aquesta és la bona, desviem-nos a la dreta. A partir d’aquí ja entrarem a la urbanització on comença l’excursió. Seguir indicacions de la Mola/Camí dels Monjos (Pàrquing).

 

COSES QUE CAL PORTAR:

Dinarem tot junts: porteu una bona carmanyola per dinar i aigua. Al cim hi ha servei de bar i restaurant així que podrem fer un cafè! Porteu calçat i vestit adequats, us recomanem botes de muntanya, que us agafi bé els turmells i no rellisqui. Vingueu preparat per si plou o fa fred.

Pot ser habitual que malgrat faci un dia assolellat, al capdamunt de la Mola, bufi el vent i refresqui. Així que us recomanem que aneu equipats.

 

REQUISITS

Cada infant vindrà acompanyat de pare, mare i/o tutor. La responsabilitat de cada nen recau en el pare o tutor que l’acompanyi. NO es viable fer l’excursió en cotxet, així que… tothom a caminar!! …o penjats de l’esquena!!!

L’excursió tirarà endavant independentment del temps! Ja buscarem alternatives…

 

Les famílies interessades, si us plau apunteu-vos enviant un correu a: xinoxano@ampaferransunyer.info

o deixeu les vostres dades a la bústia de l’AMPA.

 

Us hi esperem a tots!

Amunt Ferran Sunyer!