EXCURSIÓ A LA SERRALADA DE LA MARINA

Benvolgudes famílies!

Arriba la primera sortida del curs 2017-2018 del Grup de Senderisme Xino-Xano Ferran Sunyer.

Data: diumenge 19 de novembre.

Hora de trobada: 10:00h

Lloc trobada: Estació de Metro L9 “Singuerlín” de Santa Coloma de Gramenet

Hora de tornada (aprox.): 17:00h

Distància del recorregut: Circuit circular de 7km.

Temps estimat: 4h de caminada

Dificultat: Moderada

El proper diumenge 19 de novembre, el Xino-Xano us proposa una excursió per la Serralada de la Marina.

Es tracta d’una bonica ruta circular, que s’inicia i termina a l’estació del metro de la L9 «Singuerlín» a Santa Coloma de Gramenet, i que ens portarà a trepitjar la Serralada de la Marina, just al seu inici, on es pot gaudir d’unes vistes espectaculars de tot el Barcelonès.

Ens trobem amb un entorn agradable i un terreny amb força vegetació. La protecció que ofereix el Parc de la Serralada de Marina converteix aquest petit enclavament envoltat de grans nuclis urbans en un miracle de tranquil·litat i silenci entre Santa Coloma de Gramenet i Badalona.

De manera resumida, passem per:

– Deu del Joncar
– Font Ibera o Font de la Bota
– Poblat ibèric del Puig Castellar, amb un mirador de vistes precioses
– Paradolmen del Cau d’en Genís
– Ermita de Sant Climent
– Ermita de Sant Onofre
– Font del Lleó
– Monestir de Sant Jeroni de la Murtra
– Torre Pallaresa

– Parc forestal de la Bastida

L’excursió començarà entrant a la Serralada de la Marina, passant per la Deu del Joncar i pujant fins al Puig Castellar on trobarem el Poblat Ibèric i un mirador per gaudir de unes vistes espectaculars. Caldrà agafar forces per continuar fent ruta. Caminarem fins a la petita Ermita de Sant Climent, passant pel Dolmen natural del Cau d’en Genís, i després arribarem a l’Ermita de Sant Onofre. Aquí podrem dinar i gaudir d’una merescuda estona de jocs i descans.

La tornada la farem baixant fins al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra on trobarem també la Font del Lleó per poder recarregar les cantimplores! Per cert, podeu trobar informació de tota mena d’aquest tresor que és Sant Jeroni de la Murta, ho trobareu aquí.

Un camí senzill i tranquil ens portarà fins al Parc forestal de la Bastida on els nens podran gaudir de les moltes àrees d’oci amb jocs infantils o per fer esport. Aquesta serà l’última parada abans de tornar a l’estació del metro de la L9 «Singuerlín».

 

COM ARRIBAR-HI:

Transport públic: METRO. L1 (línia vermella): fins a l’ultima parada Fondo + L9N: fins a Singuerlín. Temps de trajecte estimat: 50 min

 

 

COSES QUE CAL PORTAR:

Dinarem tot junts: porteu una bona carmanyola per dinar i aigua. Porteu calçat i vestit adequats, us recomanem botes de muntanya, que us agafi bé els turmells i no rellisqui. Vingueu preparat per si plou o fa fred.

REQUISITS

Cada infant vindrà acompanyat de pare, mare i/o tutor. La responsabilitat de cada nen recau en el pare o tutor que l’acompanyi. NO es viable fer l’excursió en cotxet, així que… tothom a caminar!! …o penjats de l’esquena!!!

L’excursió tirarà endavant independentment del temps! Ja buscarem alternatives…

 

Les famílies interessades, si us plau apunteu-vos enviant un correu a: xinoxano@ampaferransunyer.info

o deixeu les vostres dades a la bústia de l’AMPA.

 

Us hi esperem a tots!

Amunt Ferran Sunyer!