EXCURSIÓ XINO-XANO AL SALT DEL MIR DES DE SANTA MARIA DE BESSORA

Data: Diumenge 29 de maig

Hora de trobada: 10h Santa Maria de Bessora (parc infantil a l’entrada del poble)

Hora de tornada: 18h (aproximadament)

Nivell de dificultat: Fàcil ( recorregut d’uns 6km d’anada i tornada).

Transport: cotxe o transport públic (Tren+taxi local)

Benvolgudes famílies,

Arriba la tercera sortida del curs 2015-16 del Grup de Senderisme Xino-Xano.

En aquesta ocasió, us proposem una suau excursió que comença a la població de Santa Maria de Bessora, i ens endinsa en una bonica raconada, a recer de la Serra de Bellmunt, a la comarca d’Osona. Es tracta d’una caminada poc exigent, d’uns sis kilòmetres en total, que ens permetrà arribar fins a un bonic salt d’aigua, de 35m de caiguda, i a les restes de tres antics molins fariners.

 

Des del poble, seguirem una pista, que passa entre masíes i veïntats,  i ens porta fins a la riera de la Foradada. En aquest punt del camí, ja molt a prop del salt, la pista ens baixa fins al riu, on hi ha una passera de fusta destinat a creuar-lo. La passera, però,  està en molt mal estat, així que haurem de creuar el riu, que tot i no tenir gens de profunditat, sí té un llit força relliscós, que demana de calçat adequat. Serà la petita aventura de l’excursió!.

 

Ja un cop al salt, dinarem al marge del riu, i us recomanem que vingueu amb calçat adequat per poder mullar-vos els peus, doncs la temptació pot ser irresistible. Això sí, imprescindible que porteu sabatilles de riu!. El terreny és molt relliscós, i entrar descalç pot ser tot un perill.

 

Ens trobarem tots a les 10h al parc infantil que hi ha a mà dreta, tant bon punt s’entra a Santa Maria de Bessora.

Per aquells que vingueu en cotxe:

Caldrà que agafeu la C17 en direcció a Vic, fins a la sortida 81 St.Quirze de Bessora. Un cop a Sant Quirze, agafar la Bv5227, en direcció a Santa Maria de Bessora i Vidrà. El poble està a 7 km.

Per aquells que vingueu en transport públic :

Cal agafar RENFE. La línea R3 fins a la estació de Sant Quirze de Bessora. El tren surt de la plaça Catalunya a les 07.54h i arriba a Sant Quirze a les 09.35h. Des d’allà, hi ha serveis de taxis locals que cubreixen el recorregut fins a Santa Maria, que és de 7km, contractant-lo uns díes abans (Jordi Camprubí. Tlf. 629737669). Per la tornada, el tren surt de Sant Quirze a les 17.16h i arriba a plaça Catalunya a les 19.01h.

Igualment, com sempre, potenciarem la possibilitat que aquells a qui us sobrin places de cotxe pogueu oferir-ne als qui no en tenen i volen participar de la sortida.

Coses que cal portar:

–          Sabatilles de riu

–          Esterilla o plàstic impermeable per l’hora del dinar (el terreny és bastant humit)

–          Roba de recanvi (per si hi ha remullades al riu)

 

Us demanem que tots aquells que penseu venir, confirmeu assistència al mail ampaferransunyer.xinoxano@gmail.com

 

Us hi esperem a tots i totes!

 

 

Patxoca