2019-20 organitzades per l’AEE

La proposta d’activitats fora de l’horari lectiu, ha d’anar orientada a continuar l’educació dels infants mitjançant esports i activitats expressives estructurades segons el seu desenvolupament motriu i moment maduratiu.

Educació Infantil P3 a P5

En aquesta etapa els nens/es són molt permeables als estímuls que reben, perquè estan establint una intensa relació i comunicació amb el món que els envolta. A partir d’activitats dissenyades amb un enfocament lúdic, utilitzant el joc com a eina, aprofitarem aquest moment per potenciar l’adquisició d’habilitats motrius bàsiques amb les activitats esportives i la potenciació de la creativitat i imaginació mitjançant les activitats no esportives.

Educació Primària. Cicle Inicial 1r i 2n

Amb les activitats esportives comencem la introducció dels diferents esports, per tal d’ampliar les experiències motrius i orientar al nen/a en les diferents possibilitats de pràctica esportiva. Amb les activitats no esportives obrim nous espais de creativitat adaptats a aquestes edats amb major capacitat receptiva i d’aprenentatge.

Educació Primària. Cicles Mitjà i Superior 3r a 6è

Entrem en una etapa en què, per aptitud física i capacitat intel·lectual, podem realitzar un treball amb major concreció, alhora que demanem un esforç més gran per assolir objectius tècnics, tàctics, d’actitud, de relació…

A continuació trobareu tota la informació detallada de les activitats i els enllaços per accedir a tota la informació .

Programa activitats 19-20 (Ferran Sunyer)

Descripció activitats Ferran Sunyer 19-20

Normativa pares Ferran Sunyer 19-20

 

Si teniu dubtes, podeu contactar amb l’Olga García, coordinadora de les activitats extraescolars d’AEE.

La trobareu de dilluns a dijous, de 16.45 a 18.30 h, a la consergeria de l’escola.

També podeu contactar amb ella per telèfon (només en l’horari abans esmentat) trucant al 661 401 114.

I sino, podeu escriure un correu electrònic a: contacta@ae-eixample.cat, o bé trucar a l’AEE al 933 248 442.

ACTIVITATS MOTRIUS

Joc i esport – P3 i P4

Etapa de descoberta i coneixement de l’esquema corporal mitjançant el desenvolupament de les habilitats i destreses bàsiques.
És important que el nen/a experimenti amb molt material divers (formes, colors, textures, mides …) i fer jocs i tasques que impliquin el treball de la lateralitat, la respiració i relaxació, la coordinació, l’orientació, el ritme… Cal portar roba i calçat esportiu.

Iniciació esportiva – P5

Etapa d’adquisició de l’esquema corporal mitjançant la percepció del propi cos, millorant les habilitats motrius bàsiques (lateralitat, desplaçaments…) i desenvolupant les específiques (capacitats perceptives). En aquesta edat la majoria de nens/es ja tenen definit quin és el seu segment dominant, l’objectiu és que realitzin la pràctica amb la part del cos que més domina sense oblidar la menys hàbil. Cal portar roba i calçat esportiu.

Recreació amb patins – P4 i P5

Treball del desenvolupament de l’equilibri, de les habilitats i destreses bàsiques mitjançant el joc lúdic i recreatiu sobre patins de quatre rodes o de línia. Aprenentatge de figures tècniques i d’un munt de jocs que impliquin la participació, implicació i col·laboració de tot el grup. Cal portar els patins i roba esportiva.

ACTIVITATS EXPRESSIVES

CreArt-P4 i P5

Seguint un fil conductor, mourem el cos CANTANT cançons divertides i modernes, BALLAREM aprenent coreografies senzilles i REPRESENTAREM una petita peça on l’expressió serà clau. Per vestir i escenificar les sessions introduirem les manualitats. Cal portar roba còmode o esportiva.

ESCOLES ESPORTIVES

Iniciació esports col·lectius – 1r

És l’etapa del desenvolupament de la lateralitat, de la capacitat de discriminar i de consolidar les habilitats bàsiques. Comencem amb la introducció dels diferents esports, per tal d’ampliar les experiències i orientar al nen/a en les diferents possibilitats de pràctica esportiva alhora que potenciem el seu bagatge motriu. Mitjançant formes jugades es treballaran els fonaments bàsics d’esports col·lectius en general (Futbol Sala, Bàsquet, Handbol, Voleibol, Hoquei). Cal portar roba i calçat esportiu.

Escola bàsquet – 2n

Iniciació a la tècnica específica de l’esport. Introducció del joc real mitjançant 3 competicions a nivell intern. Cal portar roba i calçat esportiu.

Dinàmiques del futbol -3er a 6è

Jocs, formes jugades i domini del futbol. Activitat motriu mitjançant dinàmiques únicament amb la pilota del futbol sala. No és una activitat competitiva. Cal portar roba i calçat esportiu.

ESPORTS INDIVIDUALS

Aerodance -3r a 6è

Treballar la resistència i la coordinació mitjançant sessions divertides i dinàmiques on es realitzaran un munt de coreografies. El Hip Hop serà l’estil principal de les sessions. Cal portar roba i calçat esportiu.

Gimnàtica Rítmica – 1r a 6è

Treball de forma artística de tot el cos, desenvolupant les qualitats físiques com la flexibilitat, la força i la resistència així com les capacitats coordinatives i perceptives. Treball centrat en un programa de mans lliures i iniciació i desenvolupament del treball amb implements com la pilota, la corda o el cèrcol. Els grups d’activitat estan diferenciats per edats i nivell del participant. Cal portar mallot o roba ajustada al cos (leggins i samarreta/dessuadora).

Patinatge artístic iniciació- 1er i 3r

Iniciació i aprenentatge de la tècnica específica del patinatge artístic de manera lúdica i recreativa. Participació en una jornada interna. Cal portar patins de 4 rodes i roba esportiva (malles o xandall).

Patinatge artístic – 4t a 6è 

Aprenentatge i perfeccionament de figures tècniques. Elaboració de coreografies individuals adaptades al nivell de cada patinador/a. Participació en dues jornades internes i opcional competició de pas de nivell CEEB. Grups diferenciats per nivell i edat. Cal saber patinar. Cal portar patins de 4 rodes i roba esportiva (malles o xandall)

Judo – 3r a 6è

Introducció, aprenentatge i desenvolupament dels aspectes de tàctica i estratègia d’aquest esport d’oposició. Cal portar kimono.

Entrena’t per córrer 1r a 6è

Aprendre a realitzar estiraments previs i posteriors a una carrera, a respirar correctament i a tenir una bona posició corporal mentre treballem la resistència i velocitat. Tast per disciplines de l’atletisme com el llançament de pes o el salt. Orientarem les sessions a la preparació del Cros Challenger. Cal portar roba i calçat esportiu.

ESPORTS COL·LECTIUS

Escola bàsquet – 2n

Iniciació a la tècnica específica de l’esport. Introducció del joc real mitjançant 3 competicions a nivell intern. Cal portar roba i calçat esportiu.

Bàsquet amb competició escolar CEEB 3r a 6è

S’inicia la competició escolar (CEEB) com a eina complementària d’aprenentatge. Per jugar els partits és obligatori portar una equipació representativa del centre. Per entrenar cal roba i calçat esportiu.

Dinàmiques del futbol – 3er a 6è

Jocs, formes jugades i domini del futbol. Activitats motriu mitjançant dinàmiques únicament amb la pilota del futbol sala. No és una activitat competitiva. Els grups d’activitat estan diferenciats per edats. Cal portar roba i calçat esportiu.

PISCINA

Piscina – P3,P4 i P5

Els grups d’activitat estan diferenciats per edat i nivell del participant. L’objectiu principal és que es familiaritzin amb el medi i assoleixin cert grau d’autonomia. Cal portar banyador, calçat de bany, tovallola i casquet de bany.