Resum Junta 17/10/2012

ORDRE DEL DIA DE LA JUNTA 17/10/2012

1. Temes per àmbits:

  • Coordinació (explicar organització junta (dropbox) , fitxes, web, comentar assemblea general i assemblea extraordinària (estatuts) amb proposta de data i procediment nova assemblea, consell escolar, dades socis, borsa voluntaris, compte corrent AMPA (signatures i claus d’accés on line), pla anual de centre)
  • Incidència (assemblea informativa retallades, properes mobilitzacions )
  • Comunicació (actualització web, infoferranet article AMPA, mail delegats/des)
  • Activitats culturals (cursos en català, taller de tardor)
  • Festes
  • Sensibilització (setmana del residu, armari, senderisme,…)
  • Extraescolars (inici extraescolars noves, activitats migdia, grup gralles, jornades basquet; assegurances, reunió extraescolars AEE)

2. Torn obert de paraula

 

COORDINACIÓ

Es fa una introducció del funcionament de la Junta i del sistema per aquest curs que serà més operatiu degut a que només hi haurà una reunió mensual.

Es valora positivament com va anar l’assemblea general, agraint les famílies que van venir. En quan a l’assemblea extraordinària (estatuts) es proposa com a nova data el 21 de novembre a les 20.00h i es discuteix el procediment a seguir.

S’informa que degut a que hi ha convocada una vaga general pel 14 de novembre, la pròxima junta es farà el 7 de novembre.

Es comenta el fet que l’escola hagi decidit no fer colònies per aquest curs. Es posa de manifest el desacord amb la decisió i amb com s’ha comunicat a les famílies, i així es traslladarà  a l’escola. A nivell d’AMPA es tornarà a parlar d’aquesta qüestió en properes juntes.

Es comenta que s’ha d’actualitzar la borsa voluntaris amb les noves altes d’enguany i que s’hauria d’enviar un mail als voluntaris antics per preguntar si volen continuar.

Es fa la reflexió de que hi ha àmbits que “estan coixos” i que per tant s’ha de continuar buscant gent (sobretot festes i sensibilització).

Es comenta que s’ha de presentar el Pla anual de centre al pròxim consell escolar (de cada àmbit s’han de presentar els objectius i les tasques).

Es comenta que des del projecte de Patis escolars Oberts s’han posat en contacte amb l’AMPA per informar que tenen previst fer dues activitats de dinamització educativa al Ferran Sunyer durant el primer trimestre (Diumenge 18 de novembre al matí, activitat de tipus familiar, i Diumenge 9 de desembre al matí, ludoteca mòbil). Per l’activitat del 18 de novembre ens pregunten si volem col·laborar fent alguna activitat com a AMPA. Com que coincideix amb la setmana del medi ambient, que ja requerirà la nostra implicació, es decideix que es farà difusió però que no col·laborarem en fer activitats.

 

INCIDÈNCIA

Assemblea informativa retallades (25 d’octubre a les 17.00h; menjador): Es farà difusió per via web, motxilla, delegat/des i cartells. Es discuteix com enfocar l’assemblea i es comenta que es un bon moment per introduir l’àmbit d’incidència a les famílies de l’escola.

 

COMUNICACIÓ

Es proposa que el pròxim l’article de l’AMPA del Infoferranet sigui de l’àmbit nou d’Incidència.

Es prepararan les dades dels nens/es per tal d’actualitzar les llistes pels delegats/des.

Es comenta que pròximament hi haurà la primera assemblea de delegats/des.

 

ACTIVITATS CULTURALS

Es farà el màxim de difusió dels Cursos en català a través dels delegats/des i els/les mestres de l’escola.

Es decideix que aquest curs no es realitzarà el Taller de tardor com a tal, ja que hi haurà la setmana del residu i ja es millorarà un equipament de l’escola.

Es comenta que aquest any s’intentarà fer dues xerrades: una sobre la co-educació durant la setmana cultural i una altra sobre “La feina d’escola a casa” o “Educar en els hàbits a casa”.

 

FESTES

Les reunions de la festa de Sant Antoni ja estan en marxa. S’informa que el cercavila serà el 12 de Gener.

Ja està convocada la primera reunió de la festa de Carnestoltes (16 de Febrer).

Tabals per adults: S’informa de que hi ha una mare de l’escola que està molt interessada en dinamitzar aquest tema.

 

SENSIBILITZACIÓ

Setmana europea del residu (19-25 de novembre): Es comenta que, amb la subvenció de les 5R, es voldria aprofitar aquesta setmana per fer un armari/jardineres/papereres (o altres materials necessaris per l’escola) amb material reciclat i amb la participació dels alumnes amb un tallerista i dos monitors. També hi ha la proposta de fer un taller de pares/mares amb el tallerista.

Senderisme: S’informa de que hi ha un grup de pares/mares que està muntant aquesta activitat per totes les famílies.

 

EXTRAESCOLARS

Activitats extraescolars tarda:

S’informa de que han començat les activitats extraescolars noves organitzades des de l’AMPA sense incidències importants. Pròximament es farà el pagament de la quota trimestral del teatre.

Des de l’AEE ens han proposat les dates de les Jornades basquet per tal de que no coincideixi amb cap festa de l’escola. També es comenta que la jornada de bàsquet amb pares/mares, fills/es es pot organitzar juntament amb l’AEE. L’àmbit treballarà el tema per decidir possibles dates.

Activitats migdia:

S’informa que han començat les activitats del migdia. La demanda de coral ha baixat molt; es comenta que potser és degut a que els nens/es han de triar entre coral i tabals com a activitat musical; es pensarà diferents opcions per poder anar ajustant aquest tema.

S’informa de que les activitats del migdia no queden cobertes amb l’assegurança d’extraescolar voluntària de la FAPAC que s’ha sol·licitat a través de l’AMPA. Aquestes activitats queden cobertes per l’assegurança que té contractada Scolarest.

D’altra banda i degut a una demanda d’un soci durant l’assemblea general, es demanarà a Scolarest informació sobre el protocol a seguir en cas d’accidents i sobre l’assegurança que té Scolarest.

S’ha preguntat al grup gralles del curs anterior (de 10 famílies) si tenien interès en continuar l’activitat fora de la franja del migdia; han contestat 3 dient que no els hi anava bé. Es comenta que és important trobar alguna solució perquè es puguin continuar fent gralles a l’escola.

 

Es tanca la Junta a las 23.30h