Resum Junta 25/09/2012

HORA 20:30h, LLOC menjador de l’escola

ORDRE DEL DIA DE LA JUNTA 25/09/2012 

  1. Temes per àmbits:
  2. Torn obert de paraula

Temes per àmbits:

  • Coordinació  (preparació Assemblea, calendari juntes, estatuts, assemblea informativa retallades, reunions inici de curs,  nova campanya Comptem amb tu)
  • Gestió Econòmica (aprovació comptes curs 11-12, proposta pressupost curs 12-13)
  • Extraescolars (reunió menjador, assegurances, reunió extraescolars, activitats migdia, balanç casal d’estiu, inscripcions extraescolars AEE)
  • Sensibilització
  • Festes (Berenar benvinguda P3)
  • Comunicació
  • Cultura (Cursos de català)

  

1. PREPARACIÓ ASSEMBLEA SOCIS/ES:

(1) Es discuteixen els objectius prioritaris de la Junta de l’AMPA pel curs 2012/13, arribant a la següent proposta: 

  1. Incrementar les famílies sòcies al màxim que sigui possible; actualment estem a 2/3 parts de les famílies com a sòcies.
  2. Prioritzar els esforços en la incidència de la crisi i retallades pressupostàries en l’escola i en la realitat de les famílies, la voluntat és crear un àmbit específic d’AMPA.
  3. Augmentar la nostra implicació en les accions contra les retallades en educació amb la creació d’un grup de seguiment de mobilitzacions i reivindicacions.
  4. Seguir treballant amb l’objectiu que el màxim de famílies diferents participin a tots els nivells en l’organització 
  5. Ampliar i consolidar l’equip de Junta.
  6. Racionalitzar el calendari del curs 2012-13, per tal de no acumular activitats en un mateix trimestre.
  7. Seguir treballant en la línia de fer la feina visible i que la informació arribi a totes les famílies.
  8. Desenvolupar la proposta d’activitats extraescolars del migdia i consolidar les actuals de les tardes.
  9. Consolidar l’àmbit sensibilització i medi ambient.

(2) Organització responsables àmbits: Es repassa els responsables de junta de cada àmbit i els responsables de tasques específiques.

  • Es comenten els nous responsables dels càrrecs per la coordinació.
  • Comunicació: Hi ha dues persones responsables. Però falta una tercera persona encara no definida; es comenten els altres col·laboradors amb les diferents tasques assignades que hi ha en aquest àmbit. Falta algun responsable pel tema de delgats.
  • Activitats culturals: Aquest àmbit està cobert en quan a responsables.
  • Festes: Aquest àmbit de moment no té cap responsable assignat, i per tant, falten dos responsables. No obstant, hi ha diferents col·laboradors que ja han mostrat el seu interès en col·laborar amb la festa de Carnestoltes i de fi de curs.
  • Àmbit de sensibilització: Hi ha un responsable però falta una segona persona encara no assignada.
  • Impacte social: també falta trobar algú; millor si són dues.
  • Extraescolars: Hi ha un responsable però falta una segona persona encara no assignada.

Es comenta la necessitat d’animar a les famílies d’entrar a la Junta ja que hi ha  diferents àmbits sense responsables o només amb un/a.

(3) Racionalització del calendari:

A l’assemblea es proposarà el següent:

1er trimestre: A mitjans de novembre hi ha la setmana del medi ambient; s’aprofitarà per fer el diumenge socio-ambiental durant aquesta setmana en comptes de fer-ho al segon trimestre. El Taller de la Tardor quedaria inclòs en el diumenge de socio-ambiental.

2on trimestre: Durant el segon trimestre hi ha les Festes de Sant Antoni, Festes de la Laia i Carnestoltes, les tres fixades en dates determinades. Es proposarà reconvertir la setmana cultural, que també es realitza durant el segon trimestre, en un o dos dies com a màxim.

3er trimestre: Hi haurà Sant Jordi, festa fi de curs i Sant Antoni (estiu).

(4) Tancament de comptes del curs 2011-12 i proposta del pressupost curs 2012-13:

Es tanquen els comptes del curs 2011-12 que ja es van discutir a la darrera Junta.

Es presenta una proposta del pressupost pel curs 2012/13, per tal d’explicar-la durant l’assemblea general. Es discuteix les diferents seccions del pressupost, per tal d’arribar a un consens entre tots els membres de la Junta.

Per desacord amb la proposta de pressupost per a aquest curs “quant la destinació del romanent disponible”, el tresorer actual decideix avançar la seva dimissió i no arribar com a tal a la Assemblea General en la que ja havia anunciat que deixaria el càrrec. 

A totes les famílies sòcies que tinguin interès en tenir la documentació relativa al tancament dels  comptes o a la proposta del pressupost abans de l’assemblea general de socis on seran presentats, se’ls enviarà; només cal que ho demanin enviant un correu-e a  (ampaferransunyer@yahoo.es).

Els objectius, responsables de tasques, calendari i pressupost d’aquest curs 2012 i 13 es posarà tot en format de presentació per tal de presentar-ho als socis/es de l’AMPA en l’assemblea general (10 d’octubre).

Les famílies es convocaran el mateix dia de l’assemblea general per l’aprovació dels nous estatuts de l’AMPA.

S’enviarà ambdues convocatòries (assemblea general i extraordinària) via mail a tots els socis/es, juntament amb la proposta dels estatuts. Es decideix penjar cartells per fer la convocatòria i posar els nous estatuts a la web de l’AMPA.

 

2. ALTRES TEMES:

.-  Assemblea informativa escola-ampa per informar de l’impacte de les retallades a l’escola: Es proposarà una data a finals d’octubre a la direcció de l’escola per fer una assemblea informativa per explicar a les famílies el impacte de les retallades durant aquest curs escolar. 

.- Calendari juntes: La Junta es convocarà un cop al mes, essent els dimecres. Les pròximes juntes seran el 17 d’octubre, el 14 de novembre i el 19 de desembre. 

.- Nova campanya Comptem amb tu: S’està fent una nova campanya de “Compteu amb tu” per animar a les famílies a col·laborar amb l’AMPA. S’està repartint un tríptic informatiu en les reunions d’inici de curs que ja estan en marxa. El díptic també s’enviarà  via delegats i es penjarà a la web i es farà un cartell. 

.- Activitats Migdia: S’enviarà una nota explicativa a les famílies del funcionament de les activitats del migdia. 

.- Extraescolars: Les inscripcions ja estan tancades sense incidències i començaran la setmana entrant. S’han ajuntat dos grups de teatre per tal de poder tirar endavant l’activitat.

 Els temes que queden pendents es discutiran a al pròxima Junta.

 

Torn obert de paraula

Es tanca la sessió a les 23.30h