SETMANARI DE LA FAPAC 31-05-2018: Defensa places públiques, junta Baix Llobregat, casals estiu, formació online…i més!

DEFENSEM EL DRET DE LES FAMÍLIES A OBTENIR
UNA PLAÇA ESCOLAR PÚBLICA
Ho estem denunciant des de fa uns dies. Moltes famílies de diferents zones de la ciutat de Barcelona estan mobilitzant-se per denunciar la manca de places públiques de P3. El barris de Gràcia, l’Esquerra de l’Eixample, Sant Andreu,
Guinardó o Poblenou són alguns exemples. Una situació que també s’està donant a l’àrea metropolitana. Des de la FaPaC continuem donant suport a totes aquestes famílies i reclamant que no es vulneri el seu dret a accedir a l’escola pública que volen. Exigim una planificació acurada i un compromís per part de l’administració. Continuem ferms en les nostra reivindicació. Més informació

A les nostres xarxes socials fem difusió de les accions reivindicatives impulsades per AMPA, plataformes i assemblees per defensar places públiques. Seguiu-nos al Facebook itwitter.

FEM PRESSIÓ PER ACONSEGUIR RESULTATS

A Badalona 83 infants es podrien quedar sense plaça pública al seu barri. Per mirar de revertir la situació, FAMPAS Badalona i la FaPaC s’han reunit amb els Serveis Territorials d’Ensenyament. La pressió ha arrencat el compromís de l’administració de crear tres grups addicionals de P3 i d’estudiar la manca de places per a 104 alumnes de secundària. Més informació.
RECOLLIDES SIGNATURES A LES FRANQUESES DEL VALLÈS

Des de l’AMPA de l’Escola Bellavista Joan Camps juntament amb les
famílies del municipi han presentat signatures per rebutjar el tancament de la segona línia de P3 que es proposa. Denuncien que la decisió d’Ensenyament posa en risc la inclusió social, agreujarà les desigualtats i afavorirà la segregació. Proposen el manteniment de totes les línies amb una baixada de ràtio. Més informació
LA JUNTA TERRITORIAL DEL BAIX LLOBREGAT
APROVA LES LÍNIES DE TREBALL 

La Junta Territorial del Baix Llobregat, en Assemblea celebrada a Viladecans, va consensuar els principals eixos a treballar en els propers mesos, centrats enprotegir les línies per mantenir l’actual oferta a la comarca i evitar tancaments. La implementació futura de més formació professional també destaca al pla de treball. Potenciar l’activitat les escoles bressol i treballar en la defensa de la diversitat de gènere i LGTBI. D’altra banda, es va ratificar la nova junta amb noves incorporacions. Més informació

US ANIMEM A CONTINUAR RESPONENT LA NOSTRA
CRIDA PER UNA ESCOLA LA INCLUSIVA 


Ja tenim prop de 200 respostes a la nostra crida per conèixer quines són les necessitats que teniu com a famílies amb fills/es amb NEE en l’espai del menjador de la vostra escola. Us animem a continuar responent el Formulari dirigit a les AMPA per conèixer la vostra situació. Uneix-te a la nostra reivindicació per reclamar personal especialitzat als menjadors escolars amb alumnes amb NEE. Més informació 

L’accés a l’educació dels infants i joves amb discapacitat ha d’estar garantit, segons indiquen les normes internacionals. Tanmateix, el sistema educatiu espanyol segrega i exclou aquestes persones, segons apunta un informe de diversos experts de l’ONU. Llegiu la notícia.

DISPOSITIUS DIGITALS I ÚS QUE EN FAN ELS JOVES

La irrupció dels anomenats dispositius digitals en la vida quotidiana dels joves té un gran impacte i hem d’estar alerta com a famílies. Per tractar aquest tema en profunditat, la FaPaC, juntament amb l’Observatori Lleida Pantalles, vam organitzar la jornada “Entorns familiars i dispositius digitals”. Va ser molt profitosa i vam poder resoldre alguns dubtes pel que fa a usos i normatives als centres educatius. La comunicació i el diàleg són claus entre pares, mares, fill/es, així com establir criteris d’ús i límits. Veure galeria d’imatges. Llegiu les conclusions de la jornada. Mireu la càpsula vídeo youtube.

RECOMANACIONS PER MUNTAR EL CASAL D’ESTIU

La vostra AMPA organitzarà un casal aquests mesos d’estiu? Teniu algun dubte?Us recordem que al nostre web trobareu un espai amb tota la informació i recomanacions perquè no tingueu cap imprevist, des de normatives fins a documentació d’interès i consells.
Més informació
CURS FORMACIÓ ONLINE: ENCARA QUEDEN PLACES

Si encara no ho heu fet, encara hi ha places per fer el curs de formació en línia sobre gestió i organització d’AMPA. La formació comença l’1 de juny i està previst que duri tot el mes. Afanyeu-vos! Les persones que ja van fer la primera edició del curs van trobar-lo molt útil. Segur que pot ser del vostre interès per al vostre dia a dia a l’AMPA. Accediu a la informació.

 

PROPERES ASSEMBLEES TERRITORIALS
LLEIDA
Dissabte 9 de juny de 2018
​Hora: 9:00h
​Lloc: Escola Mitjana (Carrer de Josep Pallach, 9)

GIRONA
Dissabte 9 de juny de 2018
​Hora: 9:00h
​Lloc: Escola Narcís Xifra (Passeig de Sant Joan Bosco, 1)

AGENDA

TROBADES D’AMPA
Baix Montseny
Sobre planificació escolar i dubtes de gestió d’AMPA.
Dia: Divendres 25 de maig de 2018
​Hora: 18:00h
​Lloc: Escola Ramon Macip-Dolors Granés de Cardedeu (Carrer Ramon Llull, 7)

La Selva
Sobre gestió de menjadors escolars, dubtes o inquietuds.
Dia: Dimarts 29 maig de 2018
​Hora: 18:00
​Lloc: Escola Sant Salvador d’Horta a Santa Coloma de Farners

Vallès Occidental
Compartim experiències sobre la socialització de llibres
Dia: divendres 25 de maig 
Lloc: a l’AMPA de l’Escola Elvira Cuyàs de Montcada i Reixac
Hora: a les 17:30h
——————————————————–
Presentació de l’#InformeFiG 2017 
Amb la participació de Belén Tascón, presidenta de la FaPaC, per parlar sobre els pressupostos d’educació a Catalunya. Inscriu-t’hi i participa en el debat.
Dia: dijous 31 de maig
Hora: a les 18:30 hores
Lloc: Espai Ferrer i Guàrdia (C/Avinyó 44, baixos. Barcelona)
Més informació

III Jornada per l’educació pública sota el títol “Escoles Feministes?”
Organitza: Assemblea Groga de Gràcia
Dissabte 26 de maig
Descarregar cartell

Presentació de l’estudi “L’escola no és per a tu”
Estratègies per atendre la diversitat de manera veritablement inclusiva
Per Aina Tarabini, responsable de l’estudi
Dia: Dimarts 29 maig
Hora: A les 18h
Lloc: Centre cívic del Barri-Vell Mercadal de Girona
Descarregar cartell

III Congrés Internacional sobre Famílies i Discapacitat
31 Maig-1 Juny 2018
Lloc: URL Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna -(Carrer del Císter, 34) Barcelona
Més informació i inscripcions

Jornada “La prevenció de la islamofòbia en l’àmbit educatiu” 
Dia: dijous 31 de maig 
Hora: a les 17.30h
Lloc: a la Sala d’actes de l’Espai Jove La Fontana (carrer Gran de Gràcia, 190-192). Inscripcions a l’enllaç.

Inauguració Aula pilot el tercer pedagog: projecte realitzat conjuntament entre l’AFA i l’escola Baixeras
Dia: Dijous 7 juny
Hora: 16h
El projecte treballa i investiga com l’espai influència els nens i nenes a nivell educatiu, pedagògic, emocional i cognitiu. També com impacte en la concentració, la salut, el benestar i el comportament social de l’alumnat d’aquesta escola.

Jornada “Empoderament i llibertat d’expressió del professorat”
Dia: Dissabte 9 de juny
Hora: 11 a 12.30h
Lloc: Rambles de Sant Boi de Llobregat
Amb la participació de Susana Canet, presidenta de  FaPaC Baix Llobregat
Més informació