SETMANARI DE LA FAPAC 21-02-2018: Concerts educatius, proves externes, Premis FaPaC, xerrades,…i més

EL SETMANARI DE LA FAPAC

21 de febrer de 2018
ÉS HORA DE POSAR FI ALS CONCERTS EDUCATIUS

Aquesta setmana hem fet roda de premsa per alertar de les conseqüències negatives que comportarà la renovació dels concerts educatius i fer una crida a treballar per posar-hi fi. No només hem de mostrar precupació per la segregació per la llengua sinó també per raons socioeconòmiques i de gènere. Sindicats d’estudiants i professorat i partits polítics ens han mostrat suport en la nostra demanda. Més informació

Xerrades informatives contra les proves externes
Continuem organitzant reunions informatives dirigides a les famílies per tal d’informar sobre tot el que suposen les proves externes de primària i com podem fer boicot no portant els nostres fills i filles a l’escola. Dimarts 27 de febrer, a les 17.30h, us esperem a l’Escola Congrés-Indians de Barcelona. No hi falteu! 
Una cohesió social de fireta
En un temps com l’actual durant el qual el model d’immersió lingüística està rebent atacs continus des de diferents fronts, us recomanem una reflexió a càrrec de Cecilia Bayo, de l’Assemblea Groga de Gràcia, que alerta dels embats provocats per l’aplicació del 155 que atempten contra la cohesió social construïda al llarg d’aquests darrers anys. Menció especial també de l’escenari que es dibuixa amb la renovació dels concerts en l’educació.
El Fòrum Social del Baix Llobregat amb l’escola catalana
La Mesa de l’Educació del Fòrum Social del Baix Llobregat, del qual forma part la FaPaC, ha emès un comunicat per rebutjar les acusacions d’adoctrinament, incitació a l’odi que s’han llançat sobre els docents i el qüestionament del model d’escola del que ens hem dotat col·lectivament des de l’inici de l’etapa democràtica. La plataforma ha mostrat el seu suport a tot el professorat dels centres afectats.
AFANYA’T! ENVIA’NS EL TEU PROJECTE D’AMPA

Últimes setmanes per participar als Premis FaPaC. Fins el proper 15 de març podeu enviar la vostra candidatura. Volem saber quins projectes feu a la vostra escola, fer-los visibles, reconèixer la vostra feina. La vostra iniciativa pot ser la guanyadora d’aquesta edició. No deixeu passar aquesta oportunitat! Més informació.

JUNTA OBERTA A LES AMPA DEL CAMP DE TARRAGONA

El properdijous 1 de març a les 18.00h, a la nova seu de la FaPaC, alCentre Cívic Mas Abelló (c. Mas del Carpa, 4) de Reus farem la propera junta Territorial del Camp de Tarragona. Serà oberta a tothom perquè volem comptar amb la força de les persones voluntàries com vosaltres per tirar endavant projectes per la millora de l’educació. Si voleu col·laborar amb nosaltres no deixeu d’assistir-hi. La vostra experiència i coneixements són molt valuosos. També donarem a conèixer la proposta formativa per als propers mesos, les trobades d’AMPA previstes, etc.

ACTE EN DEFENSA DE LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA
I L’ESCOLA CATALANA

Organitza Fòrum i Taula per l’Educació del Social Baix Llobregat
Hi intervindrà Susana Canet, presidenta FaPaC Baix Llobregat
Dia: Divendres 2 març de 2018
Hora: a les 18.30h
Lloc: Centre Cívic Els Canyars (c. Esglesia, 117), Castelldefels 
Descarregar cartell

FORMACIONS
  • Sessió formativa “Com fomentar la participació” ,  Dijous, 22 de de febrer, 17.30h Institut Gelida de Gelida
  • Sessió formativa “Gestió econòmica i fiscalitat” ,  Dijous, 22 de de febrer, 18.30h  Escola Sant Llàtzer, Tortosa
  • Sessió formativa “Com fomentar la participació” ,  Dimarts, 27 de de febrer , 18h,  Centre De Recursos Socioculturals,Sant Andreu de la Barca
AGENDA
Trobada d’AMPA de Sabadell
Organitzada per FaPaC
Dia: Dimarts, 6 de març de 2018
​Hora: 18:00
​Lloc: Escola Pau Casals(c/ Atlanta, 31 ) Sabadell
Inscripcions

Xerrada “Valors, escola i família”
Gratuïta oberta a tothom organitzada per la FaPaC.
Per saber quins són els valors que vols que els teus fills portin a la vida, i aportin a la societat.
A càrrec de : Joan Josep Vergé Oms
Dia: 6 de març de 2018
Hora: 19:30 h.
Lloc: Institut Samuel Gili i Gaya . Carrer Tom Sirera, s/n. Lleida

Jornada “Adoctrinem? Per una educació crítica i democràtica” 
Organitzen les organitzacions del MUCE
Dia: 3 de març de 2018
Hora: de 10 a 13.30h
Lloc: Seu de l’A.M. Rosa Sensat, Av. de les Drassanes, 3, Barcelona (metro Drassanes)
Més informació

Xerrada Transexualitat infantil
A càrrec deCHRYSALLIS (Associació de familiars de menors Transsexuals)
AFA de l’escola Barrufet,
Dia: 5 d’abril de 2018 
Hora: a les 19.00h
Lloc: a la biblioteca de l’escola Barrufet (Pge. Vapor Vell, 7) Barcelona

SEGUEIX INFORMAT AL NOSTRE WEB I XARXES SOCIAL