SETMANARI DE LA FAPAC 16-11-2017

 

SUMA’T A LA NOSTRA CAMPANYA
RECOLLIM SIGNATURES AL CHANGE.ORG
Des de la FaPaC acabem d’impulsar una campanya per tal que la propera jornada de les eleccions autonòmiques a Catalunya sigui declarada no laborable, no recuperable i retribuït. Apostem perquè es garanteixi la conciliació laboral i familiar i, d’aquesta manera, el dret a vot que totes i tots tenim. Si també ho creieu, us animem a fer-nos suport.> A la plataforma Change.org hem obert una petició per recollir signatures “Per un 21-D NO LABORABLE”
Entreu a la petició versió castellà> També podeu adherir-vos al nostre ManifestMés informació
II DEBAT EXTRAORDINARI D’EDUCACIÓ
Totes les escoles poden innovar? Qui ha de liderar la innovació educativa? Ho està fent bé el Departament d’Ensenyament? Quin paper hem de jugar les famílies? Qui ha de decidir el futur de l’educació pública catalana?
El proper dissabte intentarem donar resposta i debatre sobre aquests i altres aspectes relacionats amb la innovació educativa. La FaPaC hi participa en la jornada.
INSCRIU-T’HI, VINE, QUE NO T’HO EXPLIQUIN!Data: Dissabte 18 de novembre
Hora: de 10 a 19h
Lloc: recinte de l’Institut Barres i Ones i l’Escola Ítaca de Badalona
Més informació i Inscripcions
ORGULL D’ESCOLA PÚBLICA DE BADALONA

S’ha estrenat un vídeo molt especial signat per les comunitats educatives de les 33 Escoles Públiques d’Infantil i Primària de Badalona. Es tracta d’un bon catàleg de valors compartits com la coeducació, la solidaritat, el respecte o la responsabilitat, i que fonamenten la pràctica educativa de cada centre, independentment de les seves particularitats. Vegeu el vídeo.
DIJOUS EDUCATIUS AL MARESME

El Moviment Educatiu del Maresme organitza un cicle de xerrades gratuïtes obertes a tothom que tenen lloc cada dijous de novembre a la seu del MEM a Mataró. Hi han programades xerrades sobre temàtiques interessants com l’aprenentatge personalitzat en entorns universals, el bullying, l’educació a temps complet, l’alumnat de secundària, el concepte Institut-Escola. No us les perdeu! Més informació

JORNADA SOBRE INNOVACIÓ EDUCATIVA ALS INSTITUTS

Aplicar i desenvolupar metologies i formes d’ensenyar innovadores a l’etapa de secundària continua sent un repte. De propostes n’hi han, com també d’obstacles per implementar-les. Per parlar-ne en profunditat organitzem, amb d’altres entitats, una jornada a la qual hi esteu convidats.
ENCARA POTS INSCRIURE-T’HI!Data: Dissabte 25 de novembre
Lloc: Salt (Girona) 
Més informació i Inscripcions
GUIA SOBRE LA DIVERSITAT DE LES FAMÍLIES
Sabíeu que a Espanya hi han entre 10.000 i 12.000 famílies de gais i lesbianes? La diversitat familiar cada cop és més habitual tot i que encara queda camí per recòrrer. Us apropem la Guia de mares i pares LGTBI, editada per FLG-Associació de Famílies LGTBI,per ser un document molt interessant i útil que tracta de donar resposta i orientacions a preguntes i incerteses després de quinze anys de lluita i activisme. No deixeu de descarregar-la i compartir-la! Més informació
PROTEGIM LES DADES DELS NOSTRES ASSOCIATS
Us recordem a totes les AMPA que tenim a la vostra disposició una nova eina informàtica per facilitar-vos elcompliment de la normativa europeaque ens obliga a actualitzar-nos i adaptar-nos en matèria de protecció de dades. La iniciativa és fruit de la col·laboració que hem establert amb Lant Advocats, experts en aquesta tasca. Veureu que es tracta d’una aplicació fàcil de fer anar, ràpida i econòmica. Si encara no ho heu fet, doneu-vos d’alta quan abans millor. Més informació
NOU LLIBRE AL CLUB DE LECTURA PER A FAMÍLIES
El proper 20 de novembre estrenem lectura amb el llibre“Color de llet” de Nell Leyshon. Encara no sou del club? No us ho penseu i registreu-vos-hi. Llegim llibres que parlen de famílies, de com fer de pares, de la vida dels fills, de com influeix la família a la nostra existència.
Descobriu que la literatura infantil i juvenil també és per a nosaltres. Els llibres i la vida van de la mà.
Som més de 430 lectors i lectores!
FORMACIONS
AGENDA
Jornada “El futur de l’escola rural a Catalunya”
Organitza Observatori de l’Educació Rural de Catalunya que està duent a terme una anàlisi de l’estat de l’escola rural de Catalunya i el seu futur.
Dia: 25 de novembre
Hora: 10.00h
Lloc: Universitat Rovira i Virgili (Tarragona)
Més informació i cartell

14a Festa pel Joc i el Lleure en català
Plataforma per la Llengua. Un matí d’activitats, tallers i jocs.
Dia: dissabte 18 de novembre
Hora: 10 a 15h
Lloc: Passeig Lluís Companys (Barcelona)
Més informació

Jornada sobre “La Constitucionalització dels Drets dels Infants”
Plataforma d’Infància de Catalunya
Dia: Dijous 16 de novembre
Hora: 9.30 h
Lloc: Centre Cívic Urgell (c/Urgell 145)
Programa / Formulari d’Inscripció 

Jornades Educació Artística i Municipi. 
XXVI Fòrum Local d’Educació – XVII Jornada de Bones Pràctiques
Dies 14 i 21 de novembre de 2017
Lloc: Sala d’Actes del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (plaça Nova, 5. Barcelona)
Hora: 9.00 a 14.00h
Inscripcions

Jornada de Cloenda i Lliurament de Premis a les escoles guanyadores.
CRIDA Repensem les Reunions amb les Families.
Fundació Bofill
Dia: dimarts 28 de novembre
Hora: 18.00h
Lloc: a Auditori Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (Barcelona)
Més informació i inscripcions.