Consell escolar 23/3/10

A les 17 hores del dia 23 de març del 2010, es reuneix el Consell Escolar del centre en sessió ordinària.

La secretària llegeix l’acta anterior i s’aprova.

1. Informacions vàries.

Hi ha hagut una trobada amb un assessor jurídic del Consorci i ens ha comunicat que pel concurs de menjador, en primer lloc s’ha d’informar per escrit a l’empresa actual. En aquest moment s’està treballant amb la documentació i la segona setmana després de Setmana Santa es presentarà al Consell Escolar.

S’ha demanat al Consorci que muntessin el Rocòdrom i ens han informat que no és una activitat curricular i per tant que no poden fer la instal·lació. S’ha enviat la programació per demostrar que és una activitat integrada dins del currículum però encara no han donat resposta.

Tampoc han donat resposta a la petició de més hores de conserge.

Referent al cablejat han contestat que nosaltres no formem part del Projecte HEURA per haver entrat a un projecte anterior i per tant que no poden cablejar l’escola, l’única possibilitat és demanar-ho a Manteniment, ara ha de venir un tècnic per mirar-ho.

Enguany la preinscripció ha estat de 79 alumnes per P3.

Els dies de lliure disposició i setmana blanca s’han de demanar per dos cursos i la proposta des del Districte és la següent:
Curs 2010-2011 del 7 al 11 de març
Curs 2011-2012 del 20 al 24 de febrer

La jornada continuada s’ha de demanar i tenim temps fins el 15 de juny.

2. Aprovació si escau, del projecte d’innovació educativa, biblioteca

El director demana si algú vol fer alguna aportació al projecte de biblioteca. Tothom està d’acord i per tant s’aprova.

3. Presentació projecte llengües

En referència al projecte de llengües, encara que no acomplim amb els requisits establerts, aquest any hi ha un afegitó que diu: “La direcció del centre garanteix la continuïtat del projecte” i per aquest es proposa presentar-nos-hi. S’aprova

4. Aprovació rendiment de comptes any 2009

La secretària exposa els comptes corresponents a l’any 2009. S’aproven.

5. Aprovació del pressupost any 2010

S’explica el pressupost corresponent a l’any 2010. S’especifica l’augment de 5€ a la quota de material per sumar-ho als diners pressupostats per la compra de pissarres digitals.

Per a la instal·lació de les pissarres és necessari el cablejat d’escola, en aquests moments estem pendents de la resposta de Manteniment per veure si ho cobreixen i si no és així s’ha pressupostat una partida per poder-ho assumir.

Es pregunta si s’informarà a les famílies d’aquest augment de quota, la secretària respon que tota la informació es dona al dossier d’inici de curs, que es lliura a totes les famílies i més a més es penja a la web.

S’aprova el pressupost.

6. Projecte Ferran Sunyer i Agermanament

El projecte consta de quatre fases que ja s’estan aplicant.

La vinguda dels mestres és complicada però des de Cuba s’ha comunicat que donaran facilitats.

Si a l’AMPA se li concedís la subvenció que s’ha demanat a l’Ajuntament, seria bo que fossi la pròpia AMPA qui la gestionés. Des de l’AMPA es comunica que se’n faran càrrec.

L’escola enviarà la carta d’invitació, encara que es veu força complicat.

7. Viatge a Cuba

S’informa que aquest cop hi ha hagut més control durant les visites a les escoles, se n’han visitat dues de Primària, una de deficients visuals, una d’autisme, el Centre de Diagnóstico de Orientación (com un EAP) i finalment van visitar l’escola agermanada “Manuel Fajardo”.

En reunió amb la Cap d’Estudis es va fer la programació de les diferents activitats.

A l’abril es farà la primera actuació conjunta, l’enviament de cartes amb un fil conductor, els alumnes de Cuba explicaran el dia del Pionero i nosaltres la diada de Sant Jordi.

8. Setmana Cultural

S’elaborarà un díptic que es lliurarà la setmana abans a les famílies.

L’associació de botiguers col·laborarà en la gimcana matemàtica. Participen 42 botigues, per tant es repartirà per zones i cicles, a cada botiga hi haurà un enigma per escola i un per família, es dedicarà un dia de la setmana cultural per fer la gimcana.
Seria convenient fer 8 o 10 enigmes i fer-los per cicle.
Els 4 primers dies estaran relacionats amb les matemàtiques i el divendres es farà Sant Jordi amb diferents tallers organitzats per la Plataforma en Defensa de la Llengua.

9. Torn obert de paraules

Es presenten les sortides generals del 3r trimestre. S’aproven.

El representant de l’AMPA, proposa continuar fent l’acollida matinal i el Casal d’Estiu al setembre de l’1 al 3. S’aprova.

Es demana a veure si es podria trobar alguna solució definitiva al problema del passatge. Es proposa fer una reunió i que sigui la Guàrdia Urbana qui la convoqui amb tots els implicats i intentar trobar un compromís.

També es comenta que si les obres del passatge han de durar molt, es pot plantejar que els alumnes entrin per Viladomat.

—–
Sense més temes a tractar, el director del centre aixeca la sessió a 2/4 de 7h