EXCURSIÓ A MONTSERRAT (ELS PALLERS)

Benvolgudes famílies!

Arriba la segona sortida del Grup de Senderisme Xino-Xano Ferran Sunyer.

Farem una excursió a Montserrat sortint des del Bruc i pujarem fins als Pallers, per gaudir de les formes peculiars d’aquests monòlits, tota una meravella de la natura. Es tracta d’un recorregut pel vessant sud-occidental del massís.

 

Data: Diumenge  1 de Març.

Hora trobada:  10:00h El Bruc (Aparcament a l’entrada del poble).
Hora tornada (aprox.): 18:00h
Nivell dificultat: Moderada
Recorregut (anada i tornada): 10,5km
Desnivell: 418m (aprox.)
Temps estimat de pujada: 2:00h (aprox.)
Mitjà de Transport: cotxe particular o transport públic (autobús). 

 

Les famílies interessades, si us plau apunteu-vos enviant un correu a: xinoxano.ferransunyer@gmail.com o deixeu les vostres dades a la bústia de l’AMPA.

COM ARRIBAR-HI:

L’itinerari comença al centre del poble El Bruc. Des d’aquí podrem accedir al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. Es pot arribar Al Bruc en Autobús.

Transport públic:

BUS Línia interurbana Barcelona-Igualada  (Hispano Igualadina) http://www.igualadina.com

Horaris: Sortida 9:20h –Arribada (El Bruc) 10:00h La parada es troba al costat de la perruqueria “La Pelu del Bruc”.

Tornada – Horaris (tres opcions): 14:45h / 17:30h / 18:45h

(aquí podeu veure detalls i horaris de l’autobús)

Cotxe:

Autovia A-2 de Barcelona a Lleida. Sortida: 572 – El Bruc.

Punt de trobada: Aparcament a mà esquerra, just a l’entrada del poble (es un descampat a uns 500m des de la sortida de l’autovia).
 Hora trobada: 10:00h

 

RECORREGUT:

La ruta comença al Pont de la Parròquia del Torrent de l’Illa (El bruc de Baix), que es troba a mig camí entre l’aparcament i la parada d’autobús. Aquest pont ens porta directament cap al camí que ens durà en direcció als boscos de Can Rovira.

Remuntarem el torrent de la Diablera i més amunt trobarem les primeres indicacions cap al refugi Vicenç Barbé, la meta final de la pujada i el lloc on dinarem i descansarem.

Seguim el camí i ja comencem a veure els Pallers, una sèrie d’agulles de pedra que ens fan recordar, per les seves formes, els pallers que hi havia als masos. Arribem a una petita zona plana coneguda com l’Era dels Pallers, on els més grans i aquells que ho vulguin podran fer una petita desviació per anar a visitar la zona dels Pallers i gaudir d’aquestes curioses formes rocoses. Si voleu descobrir més de les llegendes dels Pallers mireu aquí.

Continuem el camí remuntant el torrent dels Cirerers fins a arribar al refugi Vicenç Barbé (890m).

La tornada es farà pel mateix camí.

(VEURE EL RECORREGUT)

 

COSES QUE CAL PORTAR:

Dinarem tot junts: porteu una bona carmanyola per dinar i aigua. El refugi es molt petit i  només  es accessible a peu, però disposa de servei bar!  Porteu calçat i vestit adequats, us recomanem botes de muntanya o un calçat còmode per caminar, que us agafi bé els turmells i no rellisqui. Vingueu preparat per si plou o fa fred.

REQUISITS

Cada infant vindrà acompanyat de pare, mare i/o tutor. La responsabilitat de cada nen recau en el pare o tutor que l’acompanyi. NO es viable fer l’excursió en cotxet, així que… tothom a caminar!! …o penjats de l’esquena!!!

L’excursió tirarà endavant independentment del temps! Ja buscarem alternatives…

 

Us hi esperem a tots!

Amunt Ferran Sunyer!